Dodeljeni sertifikati polaznicima obuka Edukativnog centra u Novom Sadu

Bez autora
Oct 07 2012

U Edukativnom centru u Novom Sadu, održana je svečanost dodele sertifikata polaznicima obuka. Sertifikate je polaznicima uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Mirjana Mundžić-Krnčević i predsednik Upravnog odbora Edukativnog centra i direktor Nacionalne službe, Filijala Novi Sad, Siniša Nadbandić. Sertifikate za uspešno završene obuke je dobilo 111 polaznika i to 65 polaznika u oblasti preduzeništva, 26 u oblasti informatičkog opismenjavanja, 9 polaznika za engleski jezik, 5 molera i 6 armirača. Polaznici su svrstani u dve grupe, jer su polaznici kursa za armirače i molere završili obuku iz projekta i uz finansijsku podršku Evropske komisije, a ostali polaznici su završili svoju obuku na osnovu projekta koji je realizovan sa Gradom Novim Sadom.

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuka Edukativnog centra u Novom SaduU Edukativnom centru u Novom Sadu, održana je svečanost dodele sertifikata polaznicima obuka.

Sertifikate je polaznicima uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Mirjana Mundžić-Krnčević i predsednik Upravnog odbora Edukativnog centra i direktor Nacionalne službe, Filijala Novi Sad, Siniša Nadbandić.

Sertifikate za uspešno završene obuke je dobilo 111 polaznika i to 65 polaznika u oblasti preduzeništva, 26 u oblasti informatičkog opismenjavanja, 9 polaznika za engleski jezik, 5 molera i 6 armirača. Polaznici su svrstani u dve grupe, jer su polaznici kursa za armirače i molere završili obuku iz projekta i uz finansijsku podršku Evropske komisije, a ostali polaznici su završili svoju obuku na osnovu projekta koji je realizovan sa Gradom Novim Sadom.

Početkom godine zaključen je ugovor između Vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada i Edukativnog centra, a Grad je finansirao obuke sa pet miliona dinara. Ukupno je završilo obuku u ovom Centru 249 polaznika. Značajno je što je reč o polaznicima obuke iz oblasti preduzetništva i što će oni imati prednost prilikom subvencionisanja za samozapošljavanje.

Inače, projekat Evrospke komisije traje do aprila 2013. godine, a polaznici će se obučavati za deficitarna zanimanja. Pokrajina će i sledeće godine imati lokalne akcione planove i zaključivaće ugovore sa lokalnim samoupravama, rekla je Mirjana Mundžeć-Krnčević.

Grad Novi Sad je preko lokalnog akcionog plana 2012. godine, planirao da za obuke angažuje ukupno 297 lica, rekao je Siniša Nadbandić i dodao da je obuka za sva ta lica plaćena iz sredstava budžeta grada. Do sada je utrošeno sredstava za obuku 247 lica.

Obuke lica iz budžeta Grada usmerena su na obuku u oblasti informatike, engleskog jezika i preuzetništva. Selekcija lica koja završavaju obuku iz budžeta Grada ide preko Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Novi Sad.

Postoji program obuke koji će biti dovršen do kraja godine, između ostalog, do kraja godine biće izvršena obuka za određena zanatska zanimanja, uglavnom u oblasti građevinarstva i elektro struke, rekao je Nadbandić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik